frubrannmark

Alla inlägg under augusti 2011

Av Malin - 31 augusti 2011 19:05

Idag har ja bakat kanelbullar, riktigt goda blev dom. Har dock ingen bild då vi glömde kameran hos Therese nyss.

Var där på 1års kalas :) Lilla Filip fyller ju år idag.


På fredag är det vår lillkille som blir 1 och på lördag blir det kalas :) Ska bli riktigt kul faktiskt.

Nej nu hinner ja inte skriva mer har en trött liten kille här bredvid som ville ha min uppmärksamhet :)


Ha en trevlig kväll allihop

Av Malin - 30 augusti 2011 09:46

Blir så fruktansvärt frustrerad av att sonen vägrar äta. Han kan äta frukt och så men ingen mat och ingen gröt. Funkar inte. Han bara spottar ut och nu har vi försökt i några dagar, men bara spottar ut. Han kan ju inte leva på bara frukt. Och så får han ju välling ibland med, när han är för grinig för då vet ja att han är hungrig.

Vet inte vad jag ska hitta på för att få honom att äta. Idag ska jag iaf försöka med makaroner och korv och hoppas han äter lite. Men ja har inga förhoppningar om det iaf. För ja tror att det kommer bli likadant.

Nån som har något förslag på hur man kan göra?

Måste gå till BVC på torsdag för att prata med dom o se vad tusan jag kan göra. Inge bra om han inte äter.. Han blir ju på skit dåligt humör och grinig och usch tusan.

Men som sagt om någon har nått bra förslag skriva det mer än gärna.

Av Malin - 29 augusti 2011 19:16

Vi vakna runt 7 imorse, ja va svin trött o ville sova mer, men icket. Bara att snällt kliva upp o ta sonen :)

Vi busa lite o lekte en massa och till slut somna han en stund..

Runt 1 åkte vi inte till stan, jag skulle ju köpa massa grejer till hans kalas på lördag :)

Gick runt massor och tillslut hitta ja allt ja skulle ha, förutom ett ljus till tårtan.. Som är format som en 1:a, vetitusan vart ja ska hitta ett sådant. Men annars får vi helt enkelt ta vanliga såna där man har :)

Hitta mig en väska oxå, var tvungen o ha en liten som rymer min börs, mobil o lypsyl :) Slippa ha i fickorna. Så en sådan hitta ja inne på Åhlens, perfekt och börja använda den på en gång :) Skit bra helt enkelt.


Skulle börja måla med blå färg idag, men det får väl vänta lite till. Karln har fullt upp på vinden med att isolera så vi inte får nå vattenskador. Så får se när det blir. Måste kolla så allt är fint o så först :)


 


Nu: Duscha

Sen: Slappa i soffan resten av kvällen med en glass :)

Av Malin - 28 augusti 2011 12:23

Idag har ja hunnit med att grundmåla sonens rum :) Så nu väntar ja på att det ska torka så ja kan börja måla riktig färg :D Yeay ;)

Håller nu även på att baka lite bullar. Som ja hoppas kommer bli lika bra som de föregående gångerna, men ja är nästan lite beredd på att de ska skita sig, så blir ja inte besviken  när det väl blir så :P

Tror jag även ska baka Bondkakor sen innan dagen är slut med :) Så har jag bara några sorter kvar i veckan ;)

Måste även tänka ut vad för tårta jag kan baka. En till de stora och en till de små..

Nån som har något tips?? Tar tacksamt emot :)

Av Malin - 27 augusti 2011 20:51

Tänkte att ja skulle vara snäll mot älskling och baka scones tills han vakna.. Vid 10 var de klara och inte fan hade han gått upp. Så sonen o ja gick o väckte han, men han ville inte äta på en gång. Så ja åt själv :) Va ju svin hungrig efter att vart vaken sen 7 :)

Efter frukosten gjorde jag chokladsnittar eller va tusan de heter, tror dom blev bra, i alla fall den biten jag provade :)

När sonen sovit så åkte vi till stan, först till Barnens Hus för att köpa present till Filip som fyller 1 på onsdag :) Och efter det for vi ut till Täfteå o hälsa på Emma med familj :) Trevligt och superfint var huset.

Sen blev de stor handling och sen hem o laga middag.

Nu sitter vi (snart igen) i soffan och ser på tv, ska nog sova snart är super trött. Imorron ska jag baka lite till och så ska jag måla sonens rum oxå. Grundfärg. :) Kommer bli så fint när det är klart.

Nu Fångarna på Fortet :)


 

 

Av Malin - 27 augusti 2011 11:35

Smörstekt torskrygg med stuvad potatis

 

Ingredienser

Torsk

500 g torskrygg färskbit

1 bit pepparrot

smör

1 st citron

salt, svartpeppar


Stuvad potatis

500 g potatis

25 g smör

2 msk vetemjöl

2.5 dl mjölk

3 dl vispgrädde

salt

rivet skal en 1 citron

dill


Krydda torsken med salt och peppar. Bryn smöret i en het stekpanna. Stek torsken gyllene på båda sidorna. Dra sedan bort pannan från plattan och låt fisken vila in i rätt temperatur, så får du en saftig fisk.

Servera fisken med brynt smör, färskriven pepparrot och citron.


Tvätta potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Låt den svalna och skär den i skivor. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, strö i vetemjöl och vispa samman smöret. Tillsätt mjölken en deciliter åt gången, vispa hela tiden så det inte bränns vid.

När detta är slätt så tillsätts grädden, fortsätta vispa.

Smaksätt med salt, lite vitpeppar och rivet citronskal. Vänd ner den kokta potatisen och smaksätt med dill.


Malins sätt:

Jag har alltid använt torskfilé istället för torskrygg. Och jag tycker att det smakar bra ändå. Men kanske smakar ännu godare med torskrygg, vad vet jag :) Sen har jag aldrig använt pepparrot till. Men det är för att ja tror inte att ja tycker om det :) Men kanske blir supergott..

Potatisen har ja bara gjort i tärningar, har aldrig reflekterat över att det står skivor.


Hoppas ni gillar maträtten lika mycket som vi gör :) Skriv gärna och säg vad ni tycker om recepten jag lägger ut. Kul om någon testar det ja skriver :)

 

  Upplägget är kanske inte det finaste men såhär kan det se ut :)


Av Malin - 27 augusti 2011 09:27

Yes, idag står bakning på schemat. Tänkte väl börja snart.. Väntar på att gubben ska vakna så man kan äta lite frukost och sen sätta igång. Lite senare ska vi även åka o handla lite så ja kan baka ännu mer :) För när sonen fyller år ska det slås på stort, tråkigt bara att släkten i söder inte kan komma. Eller iof är det bara mamma och Anna som sagt att de inte kan komma, så ja förväntar mig att resten kommer då :)


Får se vad som händer mer idag annars :) Kanske ska ta lite kort på saker ja gör o kan lägga ut här, så mycket roligare med lite bilder :)

Av Malin - 26 augusti 2011 14:37

Gjorde nyss pannkakor och sonen gluffsa som aldrig förr :) Han älskar pannkakor.


Händer inte så mycket idag, tråkigt väder. O halva dagen har ju redan gått.. Funderar på om ja ska bada skrutten snart så han blir ren o fräsch ;) Behövs efter pannkakorna :)


Ikväll ska vi äta kycklingfilé med tomatsalsa. Riktigt gott, denna gången ska jag göra ris till tänkte jag. Förra gången ja gjorde detta kändes det som något fattades, även att det inte stod något annat i receptet. Men det kan nog passa med ris till, får prova :)


Igår skulle min morfar fyllt 80 år. Tänker på honom ganska mycket faktiskt. Tänker ofta på sådant han missar. Alla barnbarn till exempel. Och självklart en himlans massa andra saker. Men det är ju sådant livet är, tydligen.


  Detta är enda bilden jag har av morfar. Min syster och hennes man sitter i vägen och han syns inte alls bra, bilden är suddig. Det är morfar som sitter med en blå skjorta där bak. Konstigt att jag inte har fler foton utav honom. Jag som brukade fota jämt. Men så är det.

Ovido - Quiz & Flashcards