frubrannmark

Alla inlägg den 20 augusti 2011

Av Malin - 20 augusti 2011 20:59

Har nyss sett Gäster med gester, eller hur det nu stavas. Tyckte det var väldigt roligt och ja kommer att se det nästa vecka med, om ja nu inte skulle ha något annat för mig. Men antagligen inte :)


Har haft en väldigt bra dag och ja är nöjd med den. Skönt :)


Karln är just nu i garaget och fixar med lister och sonen sover sen ett par timmar tillbaka och ja sitter här o funderar på diverse saker :)

Skulle vilja beställa lite nya filmer, men det får nog vänta då vi inte riktigt har pengar till det just nu och pengarna som kommer in går till saker på huset vilket är liiite viktigare än nya filmer. Men vi får se nästa månad vad som händer :)


Äsch ja har ju inge vettigt o skriva i alla fall så varför hålla på o svammla?

Ha en fortsatt bra kväll för det ska jag ha.

All kärlek till mig familj

Av Malin - 20 augusti 2011 19:45

Enchiladas á la Mexiko

4 port

Ingredienser

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

2 paprikor

1 msk olja

500 g krossade tomater

1 tsk salt

1 krm kajennpeppar

1 tsk spiskummin

380 g kidneyböner

8 små tortillabröd

2 dl riven ost

1 1/2 dl gräddfil


Sätt ugnen på 250 grader. Skala och hacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna. Fräs lök, vitlök och paprika i oljan i en gryta. Rör ner tomaterna, krydda med salt, kajennpeppar och spiskummin. Låt koka ca 10 min.

Skölj bönorna och låt dem rinna av, blanda ner dem i tomatröran. Fördela röran på tortillabröden och rulla ihop dem. Lägg rullarna i en ugnssäker form. Strö över osten och gratinera högt upp i ugnen i ca 10 minuter.

Servera med gräddfil.


Malins sätt:

Jag är inte sådär superstort fan av böner, av någon form. Så därför körde jag på 400 g köttfärs istället. Så jag stekte färsen. Slängde i de tärnade paprikorna och vitlöken. Stekte det tillsammans en stund. I med de krossade tomaterna och lite kryddning. Låt de koka ihop.

Jag hade bara stora tortillabröd hemma, vilket gick lika bra, men räckte då med 4 stycken.


Bara att välja vilket sätt ni vill göra på själva och ja hoppas ni blir lika nöjda med resultatet som vi blev :) Karln tyckte det var jättegott och ska tydligen göras om :) Alltid positivt.

 

Smaklig måltid!

 

 

 

 

 

Av Malin - 20 augusti 2011 16:02

Då har vi nyss kommit hem efter ett par timmar bort i "centrum", mycket trevligt har det varit. Och kul att något händer här. Vi fick med oss några grejer hem :) Alltid roligt.

På vägen hem så såg ja ett barn som ställde ut grejer på ett bord och tänkte att han säkert skulle ha loppis, men när vi kommer närmare så står det Gratis, ta va ni vill. Så ja stod o titta på en barnbok, när mamman i huset kommer o pratar lite och undrar om vi inte vill ha ett babygym.. så de tog vi, då sonen gillar o bita på allt möjligt tänkte ja att man kan ju ta bort dem ifrån hänggrejen så han har dem i handen, så ska diska av dem lite och så ska han få dem sen :) Perfekt..


Nu klipper karln gräset och sonen borde sova och ja borde slipa hans rum. Men sonen vill inte sova och jag kan alltså inte slipa hans rum..


Träffade Johanna, Peter och Melker där borta med, mycket trevligt, de blir ju snart Hörneforsbor :) Härligt. Ska bli riktigt kul och ja längtar verkligen tills de flyttar hit.

Av Malin - 20 augusti 2011 09:10

Nae inte ja alltså, men har ju läst att Kronprinsessan Viktoria är det. Grattis till henne o prins Daniel. Jag hoppas att det är sant denna gången och inte bara massa rykten som funnits enda sedan de gifta sig :)


Idag äre ju Hörneforsdagen, få se va det rä för nått :) Men ska bli kul o gå bort sen iaf. Borde väl även slipa sonens rum idag. Så ja kan spackla igen om det behövs.


Idag ska vi äta Enchiladas, spännande att göra själv. Har köpt förut när ja varit på stan nån gång och det är ju gott tycker jag, så hoppas det blir bra även när jag gör själv :)

Kan ta kort o lägga ut receptet sen om det blir bra :P


Ge sonen ett litet mellanmål och så kanske han får sova lite sen, han börjar bli trött. Men så går det när man ska vakna tidigt.. :)

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards