frubrannmark

Alla inlägg den 27 augusti 2011

Av Malin - 27 augusti 2011 20:51

Tänkte att ja skulle vara snäll mot älskling och baka scones tills han vakna.. Vid 10 var de klara och inte fan hade han gått upp. Så sonen o ja gick o väckte han, men han ville inte äta på en gång. Så ja åt själv :) Va ju svin hungrig efter att vart vaken sen 7 :)

Efter frukosten gjorde jag chokladsnittar eller va tusan de heter, tror dom blev bra, i alla fall den biten jag provade :)

När sonen sovit så åkte vi till stan, först till Barnens Hus för att köpa present till Filip som fyller 1 på onsdag :) Och efter det for vi ut till Täfteå o hälsa på Emma med familj :) Trevligt och superfint var huset.

Sen blev de stor handling och sen hem o laga middag.

Nu sitter vi (snart igen) i soffan och ser på tv, ska nog sova snart är super trött. Imorron ska jag baka lite till och så ska jag måla sonens rum oxå. Grundfärg. :) Kommer bli så fint när det är klart.

Nu Fångarna på Fortet :)


 

 

Av Malin - 27 augusti 2011 11:35

Smörstekt torskrygg med stuvad potatis

 

Ingredienser

Torsk

500 g torskrygg färskbit

1 bit pepparrot

smör

1 st citron

salt, svartpeppar


Stuvad potatis

500 g potatis

25 g smör

2 msk vetemjöl

2.5 dl mjölk

3 dl vispgrädde

salt

rivet skal en 1 citron

dill


Krydda torsken med salt och peppar. Bryn smöret i en het stekpanna. Stek torsken gyllene på båda sidorna. Dra sedan bort pannan från plattan och låt fisken vila in i rätt temperatur, så får du en saftig fisk.

Servera fisken med brynt smör, färskriven pepparrot och citron.


Tvätta potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Låt den svalna och skär den i skivor. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, strö i vetemjöl och vispa samman smöret. Tillsätt mjölken en deciliter åt gången, vispa hela tiden så det inte bränns vid.

När detta är slätt så tillsätts grädden, fortsätta vispa.

Smaksätt med salt, lite vitpeppar och rivet citronskal. Vänd ner den kokta potatisen och smaksätt med dill.


Malins sätt:

Jag har alltid använt torskfilé istället för torskrygg. Och jag tycker att det smakar bra ändå. Men kanske smakar ännu godare med torskrygg, vad vet jag :) Sen har jag aldrig använt pepparrot till. Men det är för att ja tror inte att ja tycker om det :) Men kanske blir supergott..

Potatisen har ja bara gjort i tärningar, har aldrig reflekterat över att det står skivor.


Hoppas ni gillar maträtten lika mycket som vi gör :) Skriv gärna och säg vad ni tycker om recepten jag lägger ut. Kul om någon testar det ja skriver :)

 

  Upplägget är kanske inte det finaste men såhär kan det se ut :)


Av Malin - 27 augusti 2011 09:27

Yes, idag står bakning på schemat. Tänkte väl börja snart.. Väntar på att gubben ska vakna så man kan äta lite frukost och sen sätta igång. Lite senare ska vi även åka o handla lite så ja kan baka ännu mer :) För när sonen fyller år ska det slås på stort, tråkigt bara att släkten i söder inte kan komma. Eller iof är det bara mamma och Anna som sagt att de inte kan komma, så ja förväntar mig att resten kommer då :)


Får se vad som händer mer idag annars :) Kanske ska ta lite kort på saker ja gör o kan lägga ut här, så mycket roligare med lite bilder :)

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards