frubrannmark

Alla inlägg under mars 2012

Av Malin - 31 mars 2012 12:32

Woho! 29 fulla veckor idag och jag går in i vecka 30. Helt sjukt igentligen. När jag var såhär långt gången med Sixten så behagade han att titta ut om 7 veckor och 4 dagar. Ska bli spännande o se när den lilla vildingen i magen behagar komma. Han rör sig för fullt och är inte still speciellt länge.. Han vaknar när jag vaknar på nätterna, så bara att försöka hitta en bra ställning att somna om i o hoppas den lille vill göra samma sak. Men oftast är vi överäns, dock kan de ta lite längre tid men va tusan :) Jag längtar iaf som tusan tills detta är över, detta börjar bli väldigt jobbigt nu och jag känner mig lika stor som en valross ungefär. Tycker det är jobbigt att ta sig in i duschen, tycker det är jobbigt att klä på mig och det är jobbigt att göra va tusan som helst. Blir andfådd av ingenting och ahh.. Jobbigt helt enkelt...


Gosen som vi har ute är iaf väldigt duktig. Han lär sig mer o mer för varje dag och vi verkligen älskar att se hans utveckling. Det har hänt så fruktansvärt mycket på denna tiden han gått på dagis. Helt sjukt läskigt är det att se vad som hänt. Men helt underbart att se honom. Han är stora killen och kan allt själv :) Nu sover han middag och får för första gången sova i sin nya säng. En växasäng. Han klev inte ur en enda gång när jag la honom. Men han kanske var för trött för det.. Han får nog fortfarande sova i spjälsängen på nätterna så man vet vart han är :) Men vi får se helt enkelt :)


Annars är det strålande sol och blå himmel. Dock inte så jättevarmt ute. Men vi njuter. Ska ut när sonen vaknat på en liten promenad. Han älskar att gå, det bästa han vet :) Gubben och svärfar fäller lite träd, blir mycket ris som ska iväg till tippen. Kommer ta lång tid att bli av med, men bara att försöka jobba på.. Tippen är ju dock inte öppen så ofta men får försöka fixa det ändå :)


Tror nog att det inte händer så himla mycket här annars.. Får kramp i vaderna varje natt.. Mindre skönt. På tisdag ska jag till BM o kolla blodtryck o allt sånt. Ska bli spännande. Jag hoppas att det har sjunkit annars blir det väl att börja äta tabletter. Men som sagt bara att vänta o se vad som händer..


Nej nu har jag nog inget mer att skriva för stunden :)

Ha en trevlig dag alla fina ni :)

Kram

Av Malin - 28 mars 2012 18:06

När jag var hos BM senast sa hon ju att jag ska vila ännu mera. Men jag börjar bli ganska less på att vila, framför allt nu när solen börjar titta fram allt mer och det är ljust på kvällarna. Jag hoppas verkligen att mitt blodtryck har sjunkit tills på tisdag då jag ska dit igen.

Tycker så synd om min son, kan ju inte göra så himla mycket med honom och när karln jobbar så gör vi i princip ingenting. Jag försöker hålla honom sysselsatt så gott det går. Men han älskar att vara ute och jag tänker gå ut o busa med honom nästa gång det är härligt kvällsväder.. Idag struntar vi i det då han snart ska få välling o hoppa i säng och han är jättetrött. Men imorron om det är lika fint väder tänker jag tusan gå ut o busa med honom, ta en promenad och greja. Jag hoppas att det inte håller mitt blodtryck högt. Ingen aning om hur det fungerar men jag oroar mig för det hela tiden..


Nej nu måste jag underhålla grabben en stund till.. Blir lite bolibompa tittande och på en stund välling :)


Älskar min underbara lilla familj och snart blir vi 4   

Av Malin - 27 mars 2012 12:13

Oj vad jag längtar till sommaren och den söderländska våren.. Meeeen när man bor här uppe i norr så är inte våren alls i närheten av att vara likadan som den i söder.. Men man får stå ut ändå :) Och lyser solen så skiter man i vilket ;) Man blir ju bara såååå glad när solen lyser. Dock har vi ingen sol idag men vi har i alla fall runt 10 plusgrader ute, vilket betyder att snön fortfarande smälter. Lite långsammare än om solen ligger på, men den smälter :) Och det gör mig väldigt glad just nu, för nu är ja sååå less på skiten så fy.. Kanske borde gå ut o försöka hacka lite i den så den blir lös o inte är så packad som nu.. Vi får se :)


Längtar till sommaren. Inte bara för att vi ska få tillökning då, men bara att slippa jackan. Slippa stora, tjocka kläder. Bara kunna gå ut i linne o kortbyxor. Guuuud så härligt. Skulle väldigt gärna vilja köpa mig lite nya sommarkläder. Men det lär få vänta tills nästa år. Förhoppningsvis har jag gått ned några kilo tills dess :)


På en vecka ska jag ju tillbaka till BM o kolla mitt blodtryck. Ska även ringa VC någon dag o boka tid för provtagning som måste vara fixat tills ja ska till BM. Annars är det nog rätt lugnt här. Till helgen kommer väl svärföräldrarna ner. Det ska huggas träd och lite sådant.. så jag hoppas på fint väder i helgen så man kan vara ute lite. Sonen älskar ju att vara ute så skulle vara skönt att få tillbringa lite tid ute.


Nej spela lite spel nu då och lyssna på musik :)


 

Av Malin - 26 mars 2012 19:54

Ärligt talat, ja lär ha den vildaste ungen i magen någonsin.. Magen flyger åt alla håll o kanter typ hela tiden o hela ja rycker med i svängarna.. Helt sjukt.. Min andra lille pöjk som var så lugn o fin nästan hela tiden.. Hoppas inte denna lilla plutt är såhär vild när han väl kommer ut..


Har haft helt fantastiskt dagar. Min fina syster och hennes underbara dotter har ju varit här på besök i några dagar. Har haft väldigt trevligt. Sonen har haft hur kul som helst. Vi har hunnit med Leos Lekland, ett besök i Byviken och i går var vi o badade. Var riktigt tråkigt att de skulle åka hem idag.. sonen letade efter sin lekkamrat när vi kommit hem igen och tittade efter henne flera gånger.. Men ingen liten flick kom det :(

Men vi åker ju söderut i början av maj, så är ju bara typ en månad kvar så får vi ju träffa dem igen.. :)


Var även förbi på mitt jobb idag för att få ett papper ifyllt.. Kanon, så imorron postas det.. Köpte även hem ett alkoholfritt jordgubbsvin. Det är ju bara såååå gott.. :)


Nej nu tänker jag lägga mig på soffan. Har väldigt ont i kroppen idag.. inget skönt alls.. Nu jäklar blev det maraton i magen ;) Karln sover då han ska upp o jobba lite extra inatt. Så ja har en kväll för mig själv..


Kram

Av Malin - 21 mars 2012 09:17

Igår var jag ju hos barnmorskan, var ju inte den roligaste av gångerna men ändå.. Fick iaf försöka lyssna på bebis hjärta, men hon hade väldigt svårt att höra det då han levde rövare där inne. Låg inte still många sekunder och banka o slog så det lät jättehögt i den där maskinen. Så vi kommer helt enkelt få en huligan till :)


Fick även veta att mitt blodtryck är alldeles för högt redan, vilket inte känns sådär jätteroligt. Jag har iof bara väntat på att det ska stiga för det gjorde det förra gången med. Men fick igår reda på att det var inte fören v. 33, vilket är ändå ganska ok. Men nu är jag bara i v 28 o det är redan högt. Då undrar jag hur detta ska sluta. Så hon sa till mig o vila ännu mer. Men frågan är då hur tusan det ska gå till. För ja gör ju inte många knop under dagen. När sonen är på dagis så sitter jag här eller ligger i soffan o slöar. O senare så lagar jag bara mat. Hämtar o lämnar på dagis. Så ser mina dagar ut. Vilket betyder att mitt bltr inte borde vara högt eftersom jag knappt gör något. Men men.

Så om 2 veckor ska jag tillbaka, då ska jag även ta blodprov och lämna urinprov och jag hoppas för allt i världen att det sjunkit tills dess. Annars skulle jag få börja med tabletter för det, vilket jag inte vill. Men men bara att hålla tummarna för att det sjunker.


Idag ska jag iaf städa lite. Men det blir ju i min takt vilket betyder att det säkerligen kommer ta hela dagen, men det får det göra, för jag ska fan inte stressa med något eller göra något som gör att mitt tryck höjs mer.. Nu räcker det..

Nä ta tag i städandet då.


  (v 28 [27+4])

Av Malin - 20 mars 2012 09:19

Ahh precis så känner jag mig nu.. Huh! tänk sen när de är ännu kortare tid kvar kommer ju se ut som en strandad valross.. ja ja, de försvinner ju sen.. Eller lite iaf :)


Annars idag, ja lillplutten är på dagis och han gick hela vägen ifrån parkering o in :) Super stolt över honom är jag.. Han gillar inte o gå så mycket ute och framför allt inte när det är lite isigt o ojämt, men idag höll han mig i handen bara några meter sen släppte han och var jätteduktig. :)

Är ju även så helt underbart o se alla framsteg som händer just nu. För tillfället är jag nog den stoltaste mammam som finns. Han börjar ju bli så stor våra pojke. Känns lite ledsamt i ögat men det känns bra o kul ändå. Att få vara med om det här är ju helt otroligt :)


Vid kl 11 ska ja till BM för att lyssna på vår lilla bebis i magen, underbart :)

Igår var jag på VC för att få förlängd sjukskrivning o det fick jag.. Så vet inte när jag ska jobba nästa gång. Får helt enkelt se.


På torsdag kommer ÄNTLIGEN min syster och hennes dotter hit, ska bli hur kul som helst och vi har massa planer som ska hinnas med. Men det fixar ju vi :)


Ska ta bild på magen snart igen.. tänkte jag o lägga in ifall någon skulle vara intresserad :) Är iaf i vecka 28 (27+3) nu. Så igentligen inte sååå långt kvar. Men som vi längtar :)

Äsch orka svamla mer här..


Kramen

Av Malin - 13 mars 2012 10:16

Ok ok, lite blåst har vi väl men va tusan. Solen skiner och det är plusgrader vilket betyder att även om de blåser så smälter snön och hur underbart är inte det då?? Ja känner att jag saknat solen och verkligen behövt få känns dess varma strålar för de senaste dagarna har ja mått mycket bättre och känt mig väldigt lycklig. Så ja är riktigt glad :)


Vi kanske har hittat en barnvagn nu.. blir en begagnad som vi ska kolla på.. Får se hur det ser ut, men lutar iaf åt att vi ska ha den.. Skönt o ha det klart.. Love it!


Snart ska karl min stryka på ett förhoppningsvis sista lagar av den fantastiskt fina gröna färgen på växasängen vi pysslar med.. Hoppas det räcker o att den är klar sen.. Iof har vi ju till nästa torsdag på oss men skönt o få det klart :) Så man kan ställa den på plats o bädda o greja..


Funderar på om ja kanske ska slänga på den där degen på jäsning snart.. Är ju lite baksugen.. o solen strålar så fint där ute.. Ja, ja tror det får bli så...


Ha en helt fantastisk dag, för det tänker jag ha även om karl min ska fara o jobba snart o kommer hem vid halv 11 ikväll...


Tjingen

 

   (Tagen 13/3 2007)

Av Malin - 12 mars 2012 11:02

Ja man börjar ju undra. Helt underbart väder. Visst de blåser lite ute men va tusan solen skiner det är runt 5-6 + grader ute och snön smälter. Vad mer kan man begära just nu?? Inte ett skit :) Och ja känner mig lycklig för första gången på väldigt länge. Känns såååå härligt att solen äntligen börjat titta fram, precis vad jag behövde :)


Helgen har varit bra, var ju i stan en sväng som ja tror jag skrev i inlägget före detta. Igår var vi hemma och pysslade lite.. Karln slipade växasängen och målade den ett varv. Och idag måla han ett varv till och jag va lika snäll idag o höll han sällskap :) Tycker jag har varit riktigt snäll :P


Sonen är på dagis o leker och jag är nu själv hemma då karln for o jobba, han jobbar eftermiddag men skulle ha nå möte innan jobb idag. Så han for extra tidigt :( Skit tråkigt. Men men. Imorron eller på onsdag ska ja iaf in till stan för o köpa lite grejer. Får väl se hur det går.


Nästa torsdag kommer äntligen min fina syster o hennes dotter hit. Som jag längtar :) Ska bli så kul. Har planerat lite vad vi ska hitta på så ja hoppas det blir bra och att de blir nöjda :)


Nä om ja ska försöka kolla efter en barnvagn kanske. Vi har nu bestämt oss för att köpa en syskonvagn. Men dock vill karln inte köpa en ny. Så får väl se om vi hittar en sådan jag vill ha begagnad. Den jag vill ha finns ny med rabatterat pris på Babyproffsen denna veckan. Men vi får se helt enkelt ;) Är ju dyrt med nya vagnar... Men kanske någon som vill sponsra lite?? *blink blink*


  En gammal bild på mig o vår underbara son...

Ovido - Quiz & Flashcards