frubrannmark

Alla inlägg under augusti 2012

Av Malin - 31 augusti 2012 10:45

Jaha ja, då har vi kommit fram till den sista dagen på denna månad och det är redan höst. Vilket det varit ett tag. Tråkigt tycker jag, men inget man kan göra så mycket åt :)


Sonen är på dagis, han blev lite ledsen idag med när jag skulle gå. Men då visa Åsa de andra barnen som var där och han blev tyst. Han vinkade snällt hejdå. Tror han glömde bort mig ganska fort efter jag gått. Vet att han har det hur bra som helst där och trivs som fisken i vattnet.

Den andra lillfisan ligger o sover, igentligen borde jag göra detsamma då jag vaknade typ vid kvart, tjugo över 5 idag då gubben gick upp och av någon väldigt konstig anledning var jag pigg. Var även tvungen att pumpa då eftersom min kära dotter sov non-stop till 7 idag och sonen till halv 8. Så hade blivit en riktigt skön sovmorron om jag kunnat sova.

Sonen kom även in till oss i natt. Och när karln stigit upp så tog sonen upp typ hela sängen. :) Han är en jäkla o ta plats min lilla pojke :)


Idag ska jag baka en kaka, blir chokladsnittar eller va tusan de heter. Får se om de blir bra, brukar inte bli som jag vill att de ska bli. Men bara att försöka. Imorron ska jag göra cupecakes, då de jag gjorde häromdagen blev jag inte nöjd med. Så bara göra nya :)

Ska även göra negerbollar imorron med och på söndag ska jag ju göra tårtan :) och dekorera cupecakesen :)


Är nog allt vad som händer här. Vår lilla kille blir ju stor på söndag. Gör ont i hjärtat att se hur han växer så fort :) Men han är världens goaste lilla stora kille :) Älskar mina barn nått så oändligt mycket.


Kram hej

 

Av Malin - 29 augusti 2012 09:53

Nu är Sixten på dagis och han älskar verkligen att vara där :) Är så skönt att veta att han trivs så bra som han gör. Vi vakna strax efter 7 idag, skönt. Bestämde mig för att äta frukost efter att jag lämnat Sixten på dagis. Tycker det är skönt o avkopplande att få äta ifred. Lillfisan sover så jag har haft lite egentid nu för mig själv. Hon borde dock vakna snart för hon är nog hungrig. Var ju ett tag sedan hon åt :)


Åkte ju till Lycksele i lördags och det var riktigt trevligt, sonen gillade det mycket. Han matade till o med älgen :) God mat och lite bad i bubblet på rummet.. Härligt värre. Var välbehövligt och kanske har jag fått lite nya krafter till vardagen :)


Idag ska vi äntligen få arslet ur vagnen och åka till banken och öppna konto åt Wilma. Ska även passa på att handla lite när vi ändå är in till stan. Mat alltså. Imorron kommer svärföräldrarna ner. Sonen blir ju 2 på söndag så då ska vi fira det. Gubben och hans pappa ska även byta garageporten i helgen. Skönt att slippa vara livrädd för att de där 100 år gamla fjädrarna ska gå sönder och man får en garageport i huvet eller nått.. Kommer bli jättebra. Längtar även till nästa år då vi ska måla om huset, så allt blir i samma färg.


Nähäpp, skriva en handlalista då och kommer på vad vi ska äta till middag på fredag.

Kram hej


 (Mys i sonens säng. Lite trångt var det)

Av Malin - 24 augusti 2012 14:09

Imorron ska vi ta oss en minisemester till Lycksele djurpark. Hela familjen. Ska bli hur mysigt som helst. Jag ser fram emot det hur mycket som helst och har gjort det enda sen vi bestämde att vi skulle fara dit.

Har gått bra för mitt lilla hjärta på dagis idag, inga ledsna miner eller något sådant. Känns jättebra. Igår var han ledsen eftersom han va så himla trött. Han vaknade ju då 04.15 och kunde inte somna om. Första gången att sova på dagis och han sov i en halvtimme o vakna och var jätteledsen, så gick dit och hämta hem han så fick han sova hemma istället. Gick jättebra och han sov i flera timmar.

  Idag tog vi dit enkelvagnen, så har han sovit i den och det gick ännu bättre (igår sov han på madrass på golvet).


Nu är han ledig till onsdag eftersom dagis är stängt måndag och tisdag för planeringsdagar. På tisdag ska han följa med mig bort till Öppna Förskolan på föräldragrupp tillsammans med Wilma. Hoppas på att det inte regnar så vi kan ta oss en promenad dit bort.


Idag har jag även hunnit baka en kaka. Försökte mig på det häromdagen, men gick inge vidare eftersom långpannan jag använde var för stor för en enkelsats. Så idag gjorde jag en dubbel och det blev verkligen bra. Förste provsmakaren i detta hus, Sixten, tyckte kakan smakade bra, vilket även jag gjorde. :)


______________________________________________________________________________________________________

Någon som inte vågade skriva sitt namn i en kommentar undrade varför jag ville ha intensiv inskolning på dagis. Jag tror att det är bättre för mitt barn. Kan inte utala mig om andras barn. Men för mitt barn är det bäst. Varför hålla på att dra ut på det längre än nödvändigt? Varför ska jag sitta med där när jag vet att han fixar att vara där själv. Han är väldigt säker i sig själv och vet vad han vill. Fick höra detta av en av dagisfröknarna igår. Hon har träffat honom någon/några timmar i 4 dagar. Så jag vet att han fixar det alldeles utmärkt och tror att det är bäst för honom.




Av Malin - 20 augusti 2012 13:03

Idag började inskolningen på dagis igen. Sonen tyckte det var hur kul som helst att vara där. Han verkligen älskar att leka där, lite andra grejer än vad som finns hemma. Det tråkiga är väl att inskolningen vara typ 2-3 timmar per dag i typ 2 veckor, mer eller mindre. Det sköna när han började på Paletten i januari var att det var inskolning i 3 dagar och det blev lite mer intensivt, men tycker att det är bättre än att hålla på o dra ut på det. Tycker bara det är onödigt. Men men, vi har ju inte så mycket val nu ändå.


Senare när sonen vaknat ska vi åka in till stan då ja upptäckte nu att han behöver fler byxor eftersom han ska ha några ombyten på dagis så finns det inte så mycket kläder kvar här hemma. Även lilltösen behöver ha nya kläder, hon växer ju så det knakar så snart behöver hon väl ha strl 62 i kläder och där har vi inte mycket grejer. Så måste shoppa en hel del till henne.


Nu sover de båda, Sixten i sängen och Wilma på golvet på en filt här bredvid. La ner henne där för att sitta här en liten stund, men hon somna och jag sitter kvar :)


Karln är ledig idag, enbart för att han skulle vara med första dagen på inskolningen, när vi kom hem kunde vi ju konstatera att det var väldigt onödigt. Men det visste vi ju inte innan. Imorron ska han på jobb igen och jag får fixa resten av inskolningen själv, men tror det kommer gå hur bra som helst.


Nu tänker ja slappa en stund i soffan innan barnen vaknar och vi ska fara in till stan.


Kram hej

Av Malin - 18 augusti 2012 20:19

Idag startade Sixten och jag dagen med lite morgonmys.. sen slockna ja i soffan ;) Trevligt morgonsällskap jag är då :P


När pappa stigit upp och vi ätit frukost och lite annat pill så tog vi en promenad bort till centrumet. Har ju varit Hörneforsdagen idag. Trevligt o se hur mycket folk det faktiskt bor här. Har nog aldrig sett så mycket folk här förut.. eller jo, förra året på Hörneforsdagen :) Vi köpte lite smått o gott.


Till middag idag blev det bakade potatis med skagenröra. Väldigt gott. Efter middag så gick vi ut hela familjen. Wilma fick ligga i vagnen och Sixten sprang runt en hel del. Karln fixade med lite nät runt altan (mellan mark och kant så inga katter går o uträttar sina behov där). Jag rensade ogräs som han sedan kom o hjälpte mig med. Nu är vi ÄNTLIGEN klara med det. Tog bara 3 kvällar att få bort skiten. Ibland ångrar jag att vi köpte sådan stor tomt, denna gången var en av dem ;) Men ja älskar att vi har en stor trädgård att vara i :)


När vi var klara med det så gick gubben och sonen i bastun. Sonen en liten stund bara eftersom de va nattedax. Så nu sover båda barnen och gubben står i duschen. Snart vankas det film med lite gottigheter till..


Kram hej


[Har även varit strålande sol under hela dagen]

Av Malin - 17 augusti 2012 12:04

Då har vi kommit igenom halv augusti och ja har inte orkat bloggat på väldigt länge. Har inte speciellt mycket att skriva om. Men tänkte bara tala om att jag i alla fall lever :)


Imorron är det Hörneforsdagen, ska bli trevligt.

Var i Kalix helgen som var, riktigt trevligt och skönt var det. Blev dock att åka båt bara en gång eftersom svärföräldrarnas båt ligger på land, så fick åka med gubbens kusins pappa :) Tråkigt att det inte blivit något båtåkande eftersom jag gillar det och tycker det är väldigt avkopplande och mysigt. Men får bli nästa år. Kanske.


Har även börjat rensa bort allt j*vla ogräs ifrån häcken vi planterade tidigare i somras, på tiden att ogräset försvinner och tusan så mycket det är. Herrejesus. Ska ta lite ikväll igen när sonen somnat. Dottern ligger i vagnen och är med ute. Får väl se om karln har tid att hjälpa mig eller om han ska fixa någe annat :)


Var ju även ner till Gusum de första dagarna i augusti. Var på min mormors begravning. Usch och fy är allt jag har att säga om sådant. Har dock ännu inte riktigt förstått att hon inte lever längre. Känns riktigt konsigt och när jag åkte hem där ifrån så kom tanken: Nu glömde jag ju säga hejdå till mormor. Och i nästa sekund så kom ja ju på varför. Riktigt jobbigt. Tänker på henne varje dag. Min fina lilla mormor.


På måndag börjar dagis igen för min lilla kille. Ska bli spännande och roligt. Han älskar ju att vara där då vi vart o lekt med barnen när de varit ute nu under sommaren. Han verkligen älskar att vara där så det kommer nog gå hur bra som helst.


Snart fyller sonen även 2 år. Den 2 september blir han stora killen :) Har köpte massor presenter så kanske dax att börja slå in dem om jag ska hinna i tid ;) Funderar även mycket på vad man ska baka för tårta, vill ju göra någon rolig. Men vi får se.


Åh igår beställde jag även hem 6 kg blåbär av en jag känner här. Som ja längtar tills jag får dem. Älskar ju blåbär, hur gott som helst :)

Äsch nu orkar jag inte skriva mer.. o bilder blir det tyvärr inga då vi har ny dator och alla bilder är på gamla datorn.. Får se till o ta lite nya som jag kan lägga in här :)


Kram hej

Ovido - Quiz & Flashcards