frubrannmark

Alla inlägg under oktober 2011

Av Malin - 9 oktober 2011 10:26

Usch ja, idag är det 1 år sedan som ja fick åka ambulans in till akuten. De tog massa prover men bestämde sig ganska snart för att det var Blindtarmen. Så ja lades in och på kvällen eller natten tror jag så blev jag opererad. När ja vaknar upp har ja så ont att ja gråter o skriker om vartannat och hamnar på intensiven... Där ja får massa mediciner in i kroppen och de sticker sönder mig med alla nålar.

Usch ingen rolig tid alls. Sonen var bara en månad. Min mamma o syster kom upp för att hjälpa till med sonen och även komma o stötta mig o min karl. Karlns mamma kom ner och hjälpte till även hon.

Jag kommer igentligen inte ihåg så mycket av allt som hände mer än att det kändes som ja skulle dö, för så ont hade jag. Men efter en vecka på sjukhuset fick jag komma hem med antibiotika. Det var njurbäckeninflamation och så hade ja fått blodförgiftning oxå. Det var en jobbig tid, men allt blev ju bättre som tur är :)


 

Av Malin - 8 oktober 2011 20:39

Idag bakade jag några kakor, choklad och kokoskakor. Goda, men väldigt söta då det är mycket socker i. Går inte att äta för mycket av dem. Är nog sista gången jag bakade dem då de var nästan i sötaste laget.


  Kan lägga in receptet en annan dag för orkar inte det idag :)


En efterrätt vi gjorde när min mamma var här var ju vanilj pannacotta. Riktigt god var den, dock blev det lite för mycket, för egentligen så skulle det bli 6 portioner, men vi var ju bara 3 så vi delade det så oxå. Vilket vi nog inte skulle gjort, vi kände alla efteråt att det gott o väl hade räckt med det som skulle blivit om vi delat det på 6 :)

  Kan även lägga in detta recept någon dag.


Nu: Sätta mig i soffan en stund för att sedan hoppa in i duschen :)

Av Malin - 8 oktober 2011 13:56

Gud vilket härligt väder vi har idag :) Sol o knallblå himmel :) Har vart ute en sväng o klippt busken vid altanen så nu ser den lite bättre ut.

Har faktiskt inte gjort så mycket idag, fick sovmorron till halv 9, jätteskönt :)


Funderar på o baka en kaka, kanske vore nått. En ny sort som skulle vara kul att prova. Får nog bli så, dock ska smöret mjukna till ganska mycket först, så lär nog dröja några timmar innan ja kan baka den :) Men ändå...


Igår var ju jag o karln på bio, Jägarna 2. Mycket bra. Är verkligen nöjd med filmen, så det var kul.


Nu: Lägga fram smöret och sen slappa i soffan :)

Bio

Av Malin - 7 oktober 2011 11:16

Idag kommer ju svärföräldrarna hit, så då ska karln o ja passa på att åka in till stan o gå på bio. Ska bli riktigt härligt att bara vara han och jag. Länge sen bara vi gjorde något. Så lillplutten får vara hemma med farmor o farfar istället.


Var borta på ÖF en stund nyss. Skönt att få komma hemifrån en stund och sonen gillar det :) Han somna som en stock i vagnen nästan så fort vi kom ut. Så nu ligger han o sover.


Blåser typ storm ute, inget härligt alls. Kanske skulle ta en promenad med Anna sen, men får se hur mycket det blåser, inget skönt att vara ute när det blåser såhär mycket.


Nu: Slappa i soffan till sonen vaknar :)

Av Malin - 6 oktober 2011 14:39

Har haft helt underbara dagar nu när mamma varit här. Har varit skönt att ha henne här och jag hade saknat henne mer än jag trodde. Nu har hon dock åkt hem igen, hon åkte imorse. Men jag är väldigt tacksam för dagarna vi hade :) Så himla roligt att hon kom på tanken att överraska oss sådär. :)


Idag har vi varit på ÖF, var trevligt och sonen tyckte det var kul att få komma o leka med andra barn :) När vi kom hem somna han på en gång och ja somna på soffan :) Riktigt skönt var det. Nu är vi båda vakna och han har precis fått i sig en sen lunch :)


Nu: Försöka få sonen på bättre humör :)

 

 

Av Malin - 5 oktober 2011 07:47

Förlåt för min dåliga uppdatering, men eftersom min mamma är här vill ja inte spendera allt för mycket tid framför datorn.


Men igår var vi in till stan och shoppade lite. :) Mycket trevligt. Hela dagen gick åt till det, och när vi kom hem var det dax att börja med middagen. Det blev fläskytterfile och klyftpotatis med tsaziki och till efterrätt: vaniljpannacotta. Det var gott, men det blev lite för mycket. Men då vet vi det till nästa gång :)


Idag kommer vi äta Enchiladas, för jag tänkte när vi åt det senast att det skulle jag vilja bjuda min mamma på. Så då får vi äta det idag, får se om det blir någon efterrätt idag :)


Nu: Underhålla min son tills min mamma vaknar :)

Av Malin - 3 oktober 2011 19:16

Skulle gå till ÖF förut tänkte jag. Stressa dit för det var inte så länge kvar innan de skulle stänga, helt slut när ja kom fram o ser en lappjävel på dörren. Så bara knalla hemåt igen, men vi fick ju en promenad iaf :)


Förut när ja dammsuga så stövlar helt plötsligt min mamma in. Helt PAFF blev jag kan jag ju lova. På något sätt trodde jag att det var ett skämt. Men inte då. Blev jätteglad och vi grät som vanligt ;) Helt underbart kul är det att ha henne här. Jag är så glad och allt känns så himla mycket bättre :)

Har många gånger den senaste tiden tänkt att gu va kul det skulle vara om någon kom o hälsade på, typ mamma, Anna eller Maria. Och så kommer mamma :) Snacka om att vi stod som två fågelholkar när hon kom in :) En riktigt rolig överraskning. Såna gillar vi.


Så vi får väl se vad som händer resten utav veckan nu när mamma är här, men nått kul ska vi väl kunna hitta på :)


Nu: Soffhäng resten av kvällen med min fina mamma

Av Malin - 3 oktober 2011 12:36

Förut var vi o badade på badhuset, sonen tyckte det var jättekul pch man såg i hans ögon hur lycklig han var. Han älskar verkligen att bada. Så det lär ju bli fler gånger nu :)


När vi kom hem igen så målade jag klart små grejerna i hans rum. Så då är det klart nu med, gud så skönt. Bara att ta bort skyddspappret nu då och dammsuga och fixa så det blir fint på golvet. Sen till helgen kommer ju svärfar och fixar listerna. Karln kan självklart han med, men man måste ju passa på att använda resurserna som kommer :)


Senare ska vi till Johanna och fika, får se ifall det blir en sväng bort till ÖF innan det. Hoppas på att sonen ska somna en stund till efter lunchen, han sov ju bara en halvtimme när vi kom hem.


Nu: lunch

Ovido - Quiz & Flashcards